RSS

srijeda, 29. veljače 2012.

KOZMO SRIJEDA


Treba vam novi puder ili korektor? Ili ste jednostavno raspoložene za isprobavanje nekog novog? Trk u Kozmo, danas imaju 30% popusta na sve pudere i korektore, a kako sam uspjela vidjeti po komentarima na njihovoj FB stranici i na baze :) ja svakako moram po nove zalihe korektora, sve češće buljim u komp do 2-3-4 ujutro pa treba dobro sakriti posljedice ;)


kozmo


utorak, 28. veljače 2012.

Oriflame Beauty Eyebrow Kit


Majka mi je na nečiji nagovor preko Oriflame kataloga uzela set za obrve međutim žena nije uopće znala što i kako s time, a pošto je jedna od onih prezaposlenih nemam-ja-vremena-za-toliko-dotjerivanja žena, set je naravno završio u mojim rukama.

Što kaže Oriflame?

Oriflame Beauty Eyebrow Kit/Make-up set za obrve

Kompaktni set za savršeno definirane obrve prirodnog završnog izgleda. Nikad nije bilo lakše imati profesionalno oblikovane obrve. Sadrži 2 smeđe nijanse sjenila za obrve koje možete miješati, 2 kista i vosak za fiksiranje.
Cijena: 75kn.

P2090144

P2090123

P2090125

P2090131

P2090137

Popis sastojaka:
MICA, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, OCTYLDODECANOL, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, POLYBUTENE, POLYETHYLENE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, ETHYLHEXYL OLIVATE, CERA ALBA, SILICA DIMETHYL SILYLATE, PHENOXYETHANOL, RICINUS COMMUNIS OIL, CAPRYLYL GLYCOL, LECITHIN, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, ISOPROPYL MYRISTATE, POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE

Meni je cijena malo previsoka s obzirom da i essence i catrice imaju dovoljno dobar set za puno nižu cijenu, s time da je catrice set vrlo sličan (bar ambalažom-nisam još imala prilike isprobati nijanse); jedina je razlika u tome da ovaj set dolazi sa voskom za fiksiranje.

Da li ste ispobale ovaj set? Koje vi proizvode koristite za oblikovanje? Da li vam je draža olovka..?

Ljubim vas sve, i hvala što me čitate ;)

četvrtak, 23. veljače 2012.

PANTENE PRO-V aqua light spray


Sori cure oborila me u krevet očajna prehlada za vikend i tek sam danas uspjela doći k sebi :)

Skupo sam platila subotnji izlazak ali sam bar imala priliku testirati kupljeni PANTENE PRO-V aqua light spray ;) čitajući recenzije najviše su me se dojmili komentari da sprej ubija mirise i naravno, morala sam ga kupiti da se uvjerim i sama. Kako ja nisam pušač a većina mojih frendica puši, nemam baš puno izbora i obično se krećemo po zadimljenim mjestima. Ono što me najviše iznervira je naravno kosa koja nemoguće upije sav taj smrad od dima i nikako da se provjetri, a ako sam kosu taman svježe oprala ne pada mi na pamet još par dana prati je ponovo jer mi se kosa ne masti.

P2090151

Dakle, subotu sam provela od ponoći pa do skoro 5 ujutro u najzagušljivijem prostoru ikad, u kojem je dozvoljeno pušenje. Naravno da sat vremena “luftanja” do doma nije značilo apsolutno ništa. Tuš je ubio smrad i prljavštinu koja se uvukla u kožu. Znate ono kad se čisti i mrtvi umorni ušuškate u posteljinu..? Inače obožavam taj feeling ali kad vam jučer oprana kosa smrdi ko da ste čistile pepeljare s njom, nekako vam ubije taj gušt. ALI -  zato je tu bio Pantene i ovaj puta spasio stvar <3 doduše da ubijem onoliki smrad trebala je izdašna količina spreja ali prvi puta sam nakon izlaska legla u krevet a da se nisam durila sama sebi :P

P2090156

Sa svojom  ‘dual phase’ formulacijom osigurava lakše raščešljavanje uz pomoć sastojaka u gornjem dijelu boce, dok sastojci u donjem dijelu boce donose laganu njegu i trenutačnu glatkoću. Što sam se također uvjerila u nedjelju ujutro, jer sam trebala raščešljati kovrče koje sam imala u subotu i koje su se spetljale dok sam spavala… već sam se psihički pripremala na bol - al eto sprej sam lagano raspršila po kosi i počešljala se bez problema :)

P2090158

Sprej se može koristiti svakodnevno, na mokroj ili suhoj kosi i nije ga potrebno ispirati.

Čini mi se da je ovo početak jednog divnog prijateljstva - mali ide pravac u moju torbu, da može biti tu za mene kad god ga zatrebam ;)

Hoćete li ga i vi isprobati? :)

subota, 18. veljače 2012.

Bipa Happy Vikend


Vi koje se volite prepustiti užitku bojanja kod kuće, trk u Bipu dok još traje Bipa Happy Vikend jer su sve boje za kosu sa popustom od 25% :)

bipa

Ja sam svoju kupovinu upravo obavila :)

P2180242

Bojim svoju kosu još od početka srednje škole, dakle već poprilično dugo; povremeno me i iznenadi moja prirodna boja jer zaboravljam kakva je :P ali pošto sam (puno puno prerano) počela na mjestima dobivati sijede, a i kosa mi je nekakve dosadne smeđe boje koja ljeti vuče na sivkastu, draže mi je svakih nekoliko mjeseci uvesti malu promjenu.

Bojite li svoju kosu ili volite biti prirodne? Kupujete li boju ili to prepuštate stručnim rukama frizera?

Ljubim vas sve, i dobro mi se provedite za vikend :)

srijeda, 15. veljače 2012.

got2b smooth and chic anti-frizz lotion


Jeste li i vi ovih dana naelektrizirani kao ja? Neki dan sam šokirala konobara u kvartovskom kafiću kad mi je vraćao sitne, rasuli su se po podu koliko jako ga je drmnula struja :D nadam se da mi se neće ubuduće osvećivati lošom kavom ;) mačak i ja kad se dodirnemo samo što ne zaiskri, da ne spominjem zatvaranje vrata od auta, a kosa mi leti na sve strane, lijepi mi se za lice… uglavnom nije baš zabavno.

Schwarzkopf got2b smooth and chic anti-frizz lotion  je losion koji koristim kod sušenja kose (jer sam vrlo lijena za peglanje kose nakon svakog pranja a za neko pošteno feniranje imam dvije lijeve ruke) i posebo u danima kada mi kosa ovako naelektrizirana leti na sve strane.

P2140199

P2140196

P2140188

Pakiranje mi je samo po sebi preslatko. Dolazi u bočici od 200ml kojih usput dugo traje jer je za jednu upotrebu dovoljno jednom ili dva puta istisnuti losion kroz pumpicu, a pošto nije ni pregust ni prerijedak teško da će vam iz njega izaći previše proizvoda. Iako imam dugu i gustu kosu, kod sušenja mi je dosta da losion istisnem na dlan dva puta i rasporedim po kosi.

P2140185

Što piše na pakiranju? Oblikuje, zaglađuje, kontrolira statički elektricitet kose i omogućuje zadivljujući sjaj i mekoću kose. Štiti od štetnog utjecaja sušila za kosu i sadrži UV zaštitu.

P2140200

P2140202

P2140195

Kosa je nakon nanošenja losiona zaista meka, lagana, puno se lakše češlja i oblikuje i daje joj sjaj, a statički elektricitet bitno je umanjen. Osim toga kosa diiivno miriši :) nažalost, ne sjećam se točno cijene ali nešto mi kaže da je bila oko 38kn...

Jeste li već isprobali ovaj anti-frizz? :) Imate li i vi problema sa statičkim elektricitetom? Kako ga rješavate..?

utorak, 14. veljače 2012.

LE Revoltaire by CATRICE


Catrice nam priprema poslasticu na proljeće, te su nam dali da zavirimo u nadolazeću LE kolekciju!


Revoltaire želi da otkrijete ono što biste zaista htjele biti; da budete jedinstvene, svoje, da odbacite tradicionalno, izađete iz zone komfora i poigrate bojama, te otkrijete nove strasti  :) ponuditi će vam mogućnost kombiniranja prirodnih smeđih, diskretnih zelenih, strogih sivih i mekih nude nijansi sa žarkom koraljno rozom, toksičnom zelenom... da vas potakne na potpuno nove kombinacije boja!

Kolekcija, ili bar njena ideja čini mi se jako interesantna - naravno mislim da nitko neće imati roze obrve ;) ali definitivno ne volim nekakve okvire u koje nas se rado voli trpati, tako da ću veseljem ću dočekati tu kolekciju koja bi trebala stići na police u (još dalekom nam) travnju.

Kako se vama čini ta ideja? Mislite li da bi mogle nositi takve kombinacije boja? :)

subota, 11. veljače 2012.

CadeaVera Face 25+ odstranjivač šminke oko očiju


Stavljanje po tri sloja maskare donosi i muke po skidanju iste, pogotovo ako imate osjetljive oči. Isprobavala sam raznorazne odstranjivače šminke sa područja oko očiju i moram reći, rijetko koji proizvod mi odgovara. Kreme me uspiju iziritirati (plus ako je slučajno dospjela u oko ne samo da je peklo već bi mi oko bilo crveno slijedećih nekoliko sati te bi suzilo). Jedine maramice koje dobro podnosim su bebe young care 3u1 maramice za suhu i osjetljivu kožu – dovoljno su nježne ali opet nedovoljno dobro odstranuju šminku i rastope onaj debeli sloj maskare pa bih opet završila sa crvenim područjem oko očiju jer zahtjevaju dosta trljanja. Sapuni i topla voda, kao i gelovi koje sam isprobala previše bi mi isušili kožu a neki i izazvali crvenilo, prištiće…

Kopajući po policama Müllera naišla sam na CadeaVera Face 25+ odstranjivač šminke oko očiju u 2 faze. Košta oko 10kn pa sam ga uzela čisto da isprobam.

IMG_3498

IMG_3497

Pakiranje je u bočici od 100ml koje je, po meni, skroz nepraktično. Nema pumpicu i otvor je malo veći pa ako prejako nagnete, dogodit će se da iscuri više proizvoda nego što je potrebno (i usput malo zamastiti bočicu).

IMG_3495

Što piše na proizvodu?

Nježno i temeljito čisti osjetljivo područje očiju od vodootporne šminke. Tekućina je podijeljena u 2 faze:
1) Bezbojna faza - aloe vera i panthenol namijenjeni su intenzivnoj hidrataciji kože
2) Plava faza - sadrži biljni skvalan iz masline, za intenzivnu njegu trepavica.
(Skvalan je uljna komponenta - nalazimo je istovjetnu u kožnoj masnoći i biljnim uljima. Poboljšava razmazivost, teksturu i upijanje emulzija i uljnih mješavina te daje mekoću koži. Izvrsno hidrira, a ne ostavlja masni trag, te djeluje antioksidativno jer je vrlo stabilan.)
Bočicu najprije treba protresti kako bi se prozirna i plava faza u potpunosti promiješale.

Moram priznati, ostala sam ugodno iznenađena. Prozvod sam nanesla na vaticu, te pustila koju sekundu da natopi trepavice s kojih je najteže skinuti maskaru. I u par poteza bez puno trljanja mi je uspjelo, a koža oko očiju nije bila iziritirana. Doduše, na proizvodu piše da ne masti što baš i nije točno jer malo ulja mi se zadržalo na kapcima, ali pošto je sasvim ok očistilo kožu, nisam se bunila; ionako se dodatno umijem vodom. Sve u svemu, pakiranje mi je pri kraju i mislim da ću ga ponovo kupiti jer iako nije savršen, sasvim mi dobro odrađuje posao, pogotovo za tako nisku cijenu a pošto proizvoda ne treba nanesti previše, dosta mi je dugo trajalo jedno pakiranje.

Što vi koristite za skidanje šminke, posebno za područje oko očiju..?

Sastojci: Isohexadecane, Aqua, Squalane, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Pantholactone, Citric Acid,Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 61565

petak, 10. veljače 2012.

HAUL (Nivea, essence, Patene, bebe)


Onu večer vratila sam se iz Müllera sa još par sitnica, međutim bila sam previše uzbuđena radi maskare i morala sam prvo nju isprobati.

Što sam kupila? Pošto sam trenutno ograničenog budžeta gledam isključivo popuste, sniženja i volim zaviriti u košarice sa putnim izdanjima koje mi ponekad znaju jako dobro doći, za manje od 10kn a spasi me od kriznih situacija :)

Nivea Visage gentle cleansing cream wash
Kremna emulzija za umivanje lica u pakiranju je od 50ml, namjenjena suhoj i osjetljivoj koži. Cijena: 9,90kn.

P2090072
P2090075

bebe krema za djecu
Ovo uvijek volim imati kod kuće, ako mi ponestane kreme za lice (a ovakve kremice namjenjene zaštiti osjetljive dječje kože su mojoj osjetljivoj, alergijskim rekcijama sklonoj koži najbolje) ili kreme za ruke – čak ih i moj dragi koristi za lice. Cijena za 30ml : 4,90kn.

P2090081
P2090088

essence nail cuticle remover gel
U pripremi za novu kolekciju essence police osvanule su sa akcijskim cijenama za određene proizvode po cijeni od 9,90kn. Za probu sam uzela gel za uklanjanje kožice oko noktiju. Količina: 15ml.

P2090092
P2090094

essence stay with me longlasting lipgloss
Nijansa: 06 Berry me! 4ml

P2090097

P2090100

P2090103

P2090106

Da li ste i vi isprobale neki od ovih proizvoda? Kupujete li i vi mini/putna izdanja? :)

četvrtak, 9. veljače 2012.

Bourjois Volume glamour MAX DEFINITION


Dakle, odem ja sa svojom najdražom Ines u Müller, nadobudno vjerujući da ćemo zaista otići kući samo sa mačjom hranom. Zbilja znam biti naivna :D

Na polici mi je za oko zapela velika Bourjois reklama i redovi Bourjois Volume glamour MAX DEFINITION maskare u pakiranju boje ciklame, a svaka izgleda ko mali ćup. Neodoljivo! I to za sasvim prihvatljivih 69,90kn...

Maskaru sam na kraju dobila od Ines na poklon (hvala ti Ina još jednom!), i jedva dočekala da je isprobam jer se već godinama držim MF 2000 Calorie maskare i do sada je ni jedna nije zasjenila, bar od ovih maskara koje su u cjenovnom rangu do 100-tinjak kn. Mogu vam reći da me oduševila!

P2090002

P2090004

P2090016

Dakle, četkica je velika, gumirana, sadrži preko 500 dlačica koje garantiraju maksimalni volumen (kaže reklama i do 8x) i definiciju svake trepavice bez grudica. Vrh četkice je specijalno zaobljen sa dodatnim dlačicama kako i one najmanje trepavice u kutevima očiju nebi ostale zapostavljenje. Navodno traje do 16h međutim njenu postojanost tek treba testirati. Njena formula sastoji se od prirodnog voska, obogaćena sastojcima koji povećavaju volumen trepavica te sadrži vitamin E i provitamin B5. Također bi trebala biti povoljna za osjetljive oči i za osobe koje nose leće.

P2090017

P2090020

I evo kako to izgleda najprije bez maskare, zatim sa jednim slojem, i na kraju sa dva sloja maskare:

P2090024 P2090031 P2090034

I, kako vam se čini? Meni se na prvu jako dopala, jedva čekam da testiram njenu izdržljivost :)
Hoćete li je i vi isprobati?

srijeda, 1. veljače 2012.

Clean & Clear Deep Cleansing Lotion


Sori drage moje, nešto zakazujem zadnjih dana ali nije namjerno...
Već je prošlo deset mjeseci koliko sam bez posla, i u ovoj divnoj državi kad šalješ molbe i javljaš se na more natječaja budeš sretan ako se netko kroz mjesec-dva sjeti da ti uopće javi da nije zainteresiran…

stress-copy

ALI :) evo napokon su se neke stvari počele događati, hodam po intervjuima, testiranjima i nervozno iščekujem rezultate, držite mi fige ;)

Stres doduše ostavlja ružne tragove na meni; osim standardnog prejedanja lice mi poludi, pa ga uopće ne želim dodatno opterećivati, čistim i njegujem i nadam se da će se oporaviti što prije… Uzela sam peeling gel za pranje lica na preporuku naše Maybe i zasad sam zadovoljna jer nije izazvao nikakve alergijske reakcije za što mogu samo reći yaaay! Još jedna stvarčica koju naprosto obožavam je Clean & Clear Deep Cleansing Lotion za osjetljivu kožu.

P1310084

P1310087

Kad pomislite da ste očistile lice, ovo čudo će vam dokazati da uvijek postoji još prljavštine koja se uvukla negdje duboko u pore ;). Doduše ima alkohola u sebi tako da ako kao i ja ne možete prištić ostaviti na miru i nesvjesno od njega napravite manji krater na licu, moram odmah reći – peče ko vrag, ali samo taj tren kad dođe u doticaj sa osjetljivim i iziritiranim područjem. Međutim svaki prištić puno puno brže posuši i nestane. Sad je već u novoj ambalaži, ovu mi je poklonila moja draga prijateljica kojoj je losion stajao kod kuće i skupljao prašinu, na čemu sam joj jako zahvalna :). Čistim lice s njim na način da na vaticu stavim malo losiona i s njom prođem cijelo lice, posebno T-zonu gdje mi se malo masti lice pa se nečistoća tu najviše voli sakupiti. Iako je namijenjen osjetljivoj koži, može je dosta isušiti pa je najbolje započeti čišćenje lica jednom dnevno i vidjeti kako koža reagira, i ako sve bude ok, probajte povećati na 2x na dan. Također sprečava nastanak novih prištića. Jeste li ga već isprobale?
(Sastojci: Aqua, Alcohol Denat, Salicylic Acid, Camphor, Eucalyptus Globulus, Mentha Piperita, Benzoic Acid, Parfum, Limonene, Cl 42090)

Za kraj pozdrav od mene i mog malog partnera koji me prati ko sjena što god radila ;)

photo (1)