RSS

srijeda, 11. siječnja 2012.

Skin 79 Super+ BB krema

Ne znam koliko je vas čulo i li se upoznalo sa BB (Blemish Balm) kremama, ali vidim da ih je na tržištu sve više; danas Garnier BB kremu možemo naći i na policama drogerija, ima je MAC, Estee Lauder… No, ja sam zasad ostala vjerna azijskim kremama i internet shoppingu (iako se u zadnje vrijeme na tržištu nude i lažnjaci, pa bi bilo dobro ukoliko se netko odluči za tu opciju da dobro prouči iskustva i komentare kupaca prije vas). Svoju sam naručila na Amazonu prije Božića, platila oko 15$ i stigla je za točno 2 tjedna :)

P1090085P1090086

Kako je nastala? U početku je korištena od strane dermatologa kao medicinski tretman nakon laserskog peelinga (ili nekih drugih kozmetičkih zahvata) na način da štiti i smiruje nadraženu kožu, te lagano prekriva ožiljke, akne, crvenilo… Različite BB kreme imaju i različite funkcije; od hidratacije, prekrivanja crvenila, akni, sitnih bora, kontrolu izlučivanja sebuma, izjednačavanja tena ili laganog izbjeljivanja… važno je samo da odaberete onu koja odgovara vašem tipu kože. Skin79Missha imaju mali vodič koji vam može pomoći pri odabiru njihovih proizvoda kojih zaista ima mnogo. Naravno ima još proizvođača kao što su Skin Food ili The Face Shop no ja sam se na ebayu ili Amazonu najviše susretala sa ovima.

Konkretno, moja BB (Beblesh Balm) krema ima trostruku funkciju:
  • izbjeljuje (sadrži Arbutin koji posvjetljuje kožu)
  • umanjuje nastanak bora
  • zaštitni faktor - SPF 25
Na proizvodu također stoji da sarži u sebi osmopur – sastojak koji je nastao mješavinom suncokreta, rižinog zrna i bršljana koji štite kožu od raznih vanjskih štetnih utjecaja. Sadrži također phyto kompleks koji kožu hidratizira i čini je glatkom i zdravom.

Dolazi u samo jednoj nijansi (radile su se prvenstveno za azijatkinje)  što može biti problem jer iako se on idealno stopi sa mojom blijedom kožom, i ok mi je i po ljeti kad potamnim, ali ne znam na žalost koliko dobro će se stopiti na nekom tko je dosta tamniji od mene. Kada se krema najprije nanese bude sivkaste boje, međutim nema razloga za paniku :) krema oksidira nakon nekih pola minute i zaista se stopi sa bojom vaše kože.

P1090090 P1090096

Moć prekrivanja je srednja i idealna je za neobavezne, svakodnevne obveze i odlaske iz kuće kad ne želite gušiti kožu teškim puderima. Osobno na nju ako ima još kakva nepravilnost (neki prištić na koži) mrvicu doradim korektorom i stavim ili malo mineral boostera iz jednog od prethodnih postova ili možete dodati malo bronzera/rumenila, kako vam odgovara. Drži nekoliko sati, i koža izgleda svježe, ne uvlači se u pore kože i lice ne izgleda “zamaskirano”. Doduše one sa masnijom kožom možda bi je trebale kombinirati sa nečim da upije višak. Također je volim koristiti kao podlogu.

Sve u svemu ovo je proizvod koji volim imati uz sebe, i koristim ga svakodnevno, pa makar samo izađem do dućana :) Jeste li već probale koju BB kremu ili bi je željeli probati? Kako vam se sviđa?

4 komentari:

Bellen kaže...

Joj ja već dugo želim naručiti neku BB, ali ne znam koju da odaberem. Čitala sam puno recenzija, ali ni to mi ne olakšava izbor. Probat ću sad vidjeti što kaže vodič kojeg si linkala.

lucyfarinelli kaže...

Ja sam malo eksperimentirala prije ove i moram priznati, birala sam po cijeni a ne kvaliteti, međutim čak i ona lošija mi je već bila motivacija za kupnju nove :) kad ću biti u prilici mislim da ću naručiti neku od Misshe tek toliko da vidim razliku bar između proizvođača iako ih ima svakakvih...

Mimi kaže...

Vec duuuugo mjerkam te BB kreme i vagam dal da probam ili ne:)Najvide me mucila selekcija nijansi tj njen nedostatak jer sam ja bas blijeda,ali mislim da ce se odvaziti i naruciti jednu:)Mozda prvo probam Garnier.

lucyfarinelli kaže...

Ako ćeš se odlučiti za Garnier, bilo bi ti dobro pogledati najprije u Müller; navodno je tamo dostupna u dvije nijanse, dok u DMu ima samo Medium nijansa, koja je meni malo tamna a isto tako sam bljedunjava. Doduše, probala sam samo na ruci ali ne škodi provjeriti ako možeš birati :)

Objavi komentar