RSS

subota, 11. veljače 2012.

CadeaVera Face 25+ odstranjivač šminke oko očiju


Stavljanje po tri sloja maskare donosi i muke po skidanju iste, pogotovo ako imate osjetljive oči. Isprobavala sam raznorazne odstranjivače šminke sa područja oko očiju i moram reći, rijetko koji proizvod mi odgovara. Kreme me uspiju iziritirati (plus ako je slučajno dospjela u oko ne samo da je peklo već bi mi oko bilo crveno slijedećih nekoliko sati te bi suzilo). Jedine maramice koje dobro podnosim su bebe young care 3u1 maramice za suhu i osjetljivu kožu – dovoljno su nježne ali opet nedovoljno dobro odstranuju šminku i rastope onaj debeli sloj maskare pa bih opet završila sa crvenim područjem oko očiju jer zahtjevaju dosta trljanja. Sapuni i topla voda, kao i gelovi koje sam isprobala previše bi mi isušili kožu a neki i izazvali crvenilo, prištiće…

Kopajući po policama Müllera naišla sam na CadeaVera Face 25+ odstranjivač šminke oko očiju u 2 faze. Košta oko 10kn pa sam ga uzela čisto da isprobam.

IMG_3498

IMG_3497

Pakiranje je u bočici od 100ml koje je, po meni, skroz nepraktično. Nema pumpicu i otvor je malo veći pa ako prejako nagnete, dogodit će se da iscuri više proizvoda nego što je potrebno (i usput malo zamastiti bočicu).

IMG_3495

Što piše na proizvodu?

Nježno i temeljito čisti osjetljivo područje očiju od vodootporne šminke. Tekućina je podijeljena u 2 faze:
1) Bezbojna faza - aloe vera i panthenol namijenjeni su intenzivnoj hidrataciji kože
2) Plava faza - sadrži biljni skvalan iz masline, za intenzivnu njegu trepavica.
(Skvalan je uljna komponenta - nalazimo je istovjetnu u kožnoj masnoći i biljnim uljima. Poboljšava razmazivost, teksturu i upijanje emulzija i uljnih mješavina te daje mekoću koži. Izvrsno hidrira, a ne ostavlja masni trag, te djeluje antioksidativno jer je vrlo stabilan.)
Bočicu najprije treba protresti kako bi se prozirna i plava faza u potpunosti promiješale.

Moram priznati, ostala sam ugodno iznenađena. Prozvod sam nanesla na vaticu, te pustila koju sekundu da natopi trepavice s kojih je najteže skinuti maskaru. I u par poteza bez puno trljanja mi je uspjelo, a koža oko očiju nije bila iziritirana. Doduše, na proizvodu piše da ne masti što baš i nije točno jer malo ulja mi se zadržalo na kapcima, ali pošto je sasvim ok očistilo kožu, nisam se bunila; ionako se dodatno umijem vodom. Sve u svemu, pakiranje mi je pri kraju i mislim da ću ga ponovo kupiti jer iako nije savršen, sasvim mi dobro odrađuje posao, pogotovo za tako nisku cijenu a pošto proizvoda ne treba nanesti previše, dosta mi je dugo trajalo jedno pakiranje.

Što vi koristite za skidanje šminke, posebno za područje oko očiju..?

Sastojci: Isohexadecane, Aqua, Squalane, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Pantholactone, Citric Acid,Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 61565

0 komentari:

Objavi komentar